TINY – KLEREN VOOR DE HELE FAMILIE


De blouse die ik nu draag komt van de Kledingwinkel en de pullover ook. Ik fiets na mijn werk elke dag door de Haarlemmerstraat. Twintig jaar geleden zag ik een leuk kledingstuk in de etalage. Ik ging kijken, en was meteen verkocht. Nu kom ik hier drie keer per week. Ik haal kleren voor de hele familie, maar ook speelgoed, boeken, spulletjes. Er is zoveel en steeds komen er weer nieuwe dingen. Voor mij is het iets logisch: ik ben voor hergebruik van kleding en als ik hier koop steun ik ook het Koffiehuis en maak het mede mogelijk dat er een warme maaltijd is voor de daklozen. Zo simpel en doeltreffend, zulke korte lijnen ook. En het is echt fantastisch! Ik kan allemaal kledingstijlen uitproberen, bijvoorbeeld. De ene keer geef ik 5 euro uit, de andere keer 30. En een keer zochten we thuis naar een speciaal soort speelgoed om hutten te bouwen. Het was best prijzig, dus we twijfelden nog. Zie ik precies dat speelgoed hier ineens liggen voor 1 euro, nog helemaal gaaf! Vroeger werd de Kledingwinkel gerund door John, een oudere dakloze. Die wist feilloos wat mijn smaak was, zelfs de kledingmaat van mijn man en kind. We hadden altijd mooie gesprekken met elkaar. John heeft de winkel helemaal opgezet. Nog niet zo lang geleden is hij overleden. Nu zijn er een paar vrouwen de baas van de winkel. Ook met hen bouw ik iets op. Wat wil je ook, als je er om de dag komt.